HTML

Marketinghadjárat a józan ész ellen

Véget nem érő gigászi hadjárattal küzdenek a hazai tampontévék - és a potenciális ügyfeleiket szemérmetlenül lekezelő reklámozók - a nézők szürkeállományának véglegesen zéróvá konvertálásához (ne gondolkozz, fogyassz! - persze ha lenne miből... ja, hogy nincs miből? ...akkor vegyél fel bankkölcsönt!). Idióta, tárgyi tévedésekkel, orbitálisan nyilvánvaló butaságokkal és totális valótlanságokat tényként beállító hírekkel és reklámokkal bombáznak minket nap mint nap! Nekem bántja az önérzetemet, hogy totál hülyének néznek... Neked nem?

Friss topikok

Linkblog

Internet FÉNYSEBESSÉGGEL!

2009.09.18. 23:02 SakmaN

Pár napja - hete - megy egy ismert hazai internet (kábeltévé és telefon) szolgáltató reklámja egy "vadonat új" szolgáltatásról. A fájberpáver, ami optikai kábeles adattovábbítású rendszer, valóban új és eddig itthon - az átlagpolgár számára - elérhetetlen sávszélességű internetelérést biztosít (megjegyzem elfogadható áron, köszönjük!). Ez eddig ok, de a reklámja? A cég marketing csoportja ékes tanúbizonyságát adta, hogy a kommunikációs főiskolán nemigen tanítanak fizikát, vagy ha igen, akkor meg minket fogyasztókat néznek le, hogy nyócátalánossal úgysem jövünk rá a turpisságra. A fájberpáver - idézem: ...MÉGHOZZÁ FÉNYSEBESSÉGGEL!... - biztosítja az internetelérést. Sajnos el kell keserítenem az érintett ötletgazdát, mert az elektromos áram - egészen pontosan a feszültségváltozás - az elektromos vezető közegben FÉNYSEBESSÉGGEL terjed! Ergo még a betárcsázós internet kapcsolat adatfolyama is FÉNYSEBESSÉGGEL jut el a felhasználóhoz... Innentől tessék elgondolkozni...

2 komment

Címkék: marketing tv reklám kereskedelmi

A bejegyzés trackback címe:

https://tamponteve.blog.hu/api/trackback/id/tr501391782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_JoE_ 2009.11.19. 13:21:34

Az áram sebessége valóban megközelíti a fénysebességet (annak 50–90%-a), ez azonban nem az elektronok, hanem az ezek mozgása által létrehozott impulzus sebessége.

Attól függetlenül zoknicsávókkal reklámozni szerintem nagyon gagyi...

csá'
J.

SakmaN · http://www.sargakazi.hu 2009.11.23. 00:37:55

@_JoE_: Hi Joe. Azért írtam oda, hogy a feszültségváltozás - vagy ahogy te írtad impulzus - hasít fénysebességgel... Az elektronok maradnak a helyükön az atommagok körül... még szép... És bár nem állítottak valótlant, de valahogy a régi - asszem Nagy Bandó - Merkur paródia jut az eszembe, mikor a nagy átkosban éveket kellett várni egy autóra (Ladára 7! évet), és az ügyfél folyamatosan kapta a leveleket, hogy autót ugyan még nem tudnak adni, de ha majd "egyszer", akkor már "fejlesztett" modelll jön, pl. "már" nyitható az ajtaja és forgatható a kormánykereke... Vagyis ne állítsunk be semmit húdehájtek zsírúj dolognak, ha már 15 éve létezik olyan formában, mint az ő megfogalmazásuk: internet fénysebességgel...

:-D
süti beállítások módosítása