HTML

Marketinghadjárat a józan ész ellen

Véget nem érő gigászi hadjárattal küzdenek a hazai tampontévék - és a potenciális ügyfeleiket szemérmetlenül lekezelő reklámozók - a nézők szürkeállományának véglegesen zéróvá konvertálásához (ne gondolkozz, fogyassz! - persze ha lenne miből... ja, hogy nincs miből? ...akkor vegyél fel bankkölcsönt!). Idióta, tárgyi tévedésekkel, orbitálisan nyilvánvaló butaságokkal és totális valótlanságokat tényként beállító hírekkel és reklámokkal bombáznak minket nap mint nap! Nekem bántja az önérzetemet, hogy totál hülyének néznek... Neked nem?

Friss topikok

Linkblog

Kormányzati népbutítás: Ésszerűség a mindennapokban - hogy kerekítsük a forintot (ahelyett, hogy Euro-nk lenne)....

2009.11.23. 01:05 SakmaN

Pár éve, amikor odafenn a piros-narancssárga gatyások rájöttek, hogy nem biznisz 1 és 2 Ft-os érmékkel bajlódni, feltalálták a spanyolviaszt: vonjuk ki a forgalomból őket és marketingeljünk egy jópofát a KEREKÍTÉSRŐL! A kampány szlogenje mi lett? Ésszerűség a mindennapokban! Csináltak hozzá klassz matricákat, kis nyilak mutogatták, melyik értéket merre kell kerekíteni... Ésszerű, nem? :-/

Könyörgöm! BÁRMILYEN MATEMATIKAI ÚTON KELETKEZETT EREDMÉNYT KEREKÍTENI CÍMERES IDIÓTASÁG! DE LEGALÁBBIS K*RVÁRA NEM ÉSSZERŰ! Mi lett volna, ha Einstein vagy bármelyik híres fizikus, matematikus vagy csillagász KEREKÍT??? Rendőr lefotóz 54-gyel, és meg mondom, hogy hát az 50, mert lefelé KELL KEREKÍTENI!?! Mondjak még példákat??? OK, a közértben 22 Ft a zsömle darabja. Hogy fogsz 5 db zsömlét 100 Ft-ért megvenni??? ........ Igen, egyesével! Ésszerű?

A kerekítés problémaköre a MÉRTÉKEGYSÉG-ben lakozik, ami vagy túl nagy, vagy túl kicsi. Jelen esetben túl kicsi. A megoldás a következő lett volna: kéremszépen, akkor 2006 január 1-től "ÚJ FORINT" lesz, a régit osztjuk 100-zal és innentől ami eddig 100 forint volt, az most 1 Ft lesz! Sok országban megcsinálták már hasonlóképpen. Persze ehhez vér is kéne a pucába odafenn, mert amíg a polgárokat lehet olyan régről berögzült dolgokkal sokkolni, hogy "SZÁÁÁZEZER FORINT a fizetésed, ne sírjál!", addig itt nem lesz semmi (EURO se). Az elég szarul hangzana, hogy 1000 Ft-os fizetés, nem? Pedig tőlünk nyugatabbra senkinek semmi gondja avval, hogy 2000 vagy 2500 (EURO) a fizetése... Odafenn egyik gyökér sem akarja, hogy HÁROMSZÁZÖTVEN EURO legyen a fizetésed... Mert az szotyiból is sokkolóan kevés... (az első havi fizum 3400 Ft volt, még a bruttósítás előtt)

Szólj hozzá!

Címkék: kormány kerekítés ésszerű

A bejegyzés trackback címe:

https://tamponteve.blog.hu/api/trackback/id/tr571545177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása